Måste jag ha en Fallskyddsutbildning?

När krävs fallskyddsutbildning?

Enligt Arbetsmiljöverket som ansvarar för regelverket kring fallskydd SKALL din arbetsgivare se till att du som arbetstagare har tillräckligt goda kunskaper både teoretiskt och praktiskt för din arbetsuppgift. Du behöver ALLTID denna kunskap direkt du ska arbeta på höjd över två meter, det är då du har behov av en fallskyddsutbildning. Är du arbetsledare där höghöjdsarbete (arbete på över 2-meter) är inblandad ska även du ha dessa kunskaper och kunna arbeta säkert med fallförhindrande åtgärder och ha bra kunskaper både teoretiskt och praktiskt för ditt personliga fallskyddsutrustning och den utrustning som används i arbetsuppdraget.

Enligt lagen ska arbetsgivaren ansvara för utrustning och kunskap/kompetens för att förhindra fallolyckor på höjd över två meter

När det gäller fallskyddsutrustning så pratar man ofta om personligt fallskydd. Arbetsgivaren har alltid ansvaret att du ska ha rätt kompetens för uppdraget och ni ska gemensamt ta fram en riskanalys för uppdraget. En fallskyddsutbildning som www.fallskyddsutbildningen.se garanterar att du går igenom och lär dig undvika fallolyckor. Ni ska alltid sträva efter att sätta upp ett kollektivt fallskydd i första hand. Ett skydd som ska skydda alla som arbetar på arbetsplatsen och därmed ta bort risken för fallolyckor generellt. Ibland kan man inte bygga bort allt med kollektivt fallskydd, då måste man använda ett personligt fallskydd. Det är precis som det låter ett personligt fallskydd och det ska provas ut och anpassas för dig. Du ska prova att hänga i ditt personliga fallskydd så du vet hur det känns när du utsätts för trycket av remmarna som finns i din fallskyddssele. Din arbetsgivare ska med andra ord ansvara för att du har dessa kunskaper och det gör man enkelt genom att gå en Fallskyddsutbildning.

En film som visar några korta delar från Fallskyddsutbildningen. Där du får gå igenom olika typer av personligt fallskydd, lära dig om regler och förordningar inom fallskydd. Förankringspunkter och mycket annat som du måste känna till för att genomföra dina arbetsuppgifter på höjd över två meter. Ditt personliga fallskydd och en bra fallskyddsutbildning är något som alla bör gå vid arbete på höjd över två meter. Fallskyddsutbildning erbjuder just detta i denna online fallskyddsutbildning. Beställ den här