Fallskyddsutbildning i Malmö

För att du ska kunna välja rätt utbildning och utrustning kommer Fallskyddsutbildningen i Malmö att gå igenom alla lagar, regler och normer som behövs för att du ska kunna arbeta säkert och rätt på hög höjd.

Om du har din verksamhet i Limhamn, Köpenhamn, Helsingborg, Lund, Svedala, Klippan, Veling, Trelleborg eller Falsterbo så kan du genomföra din Fallskyddsutbildning i Malmö.

fallskyddsutbildningen online i malmö

onlinekurs Onlinekurs

rätt kompetens Rätt kompetens

id06 ID06

“Arbetsmiljöverket kräver att de som arbetar på 2 meter eller högre har fått rätt utbildning och kunskap för att utföra sina uppgifter på ett säkert sätt.”

Fallskyddsutbildningen online – Malmö

När du går en onlinekurs i Fallskyddsutbildning Malmö så tummar vi inte på innehåll, kvalité eller instruktörer utan allting är i proffsigaste kvalité för att du ska få den kunskap som du behöver för att arbeta säkert med minimalt med risker. Visste du att fallrisker finns även på låga höjder? Att investera i en fallskydsutbildning så att du har den kunskap som behövs för att välja rätt fallskyddsutrustning och kan arbeta tryggt är ett bra val.

Dessutom har Arbetsmiljöverket särskilt för bygg-/anläggning som krav att från 2 meter eller högre så behöver man gå en utbildning och få ett fallskyddscertifikat. Det är arbetsgivaren som har skyldighet att kontrollera detta och se till att skaffa den utbildning som behövs för arbetsuppgiften.

Genom att gå en onlinekurs i fallskyddsutbildning så är det enkelt och smidigt att genomgå utbildningen ifrån flera olika enheter så du behöver inte sitta vid en dator på kontoret utan det kan likväl vara surfplattan i fotöljen hemma eller mobilen i fikarummet på jobbet när det finns en ledig stund. Eftersom fallskyddskursen är online och man kan göra den ifrån flera olika enheter så blir det väldigt kostnads-/tidseffektivt då deltagaren själv kan välja plats och givetvis vilken tid som passar bäst.

Jobba på höga höjder med fallskyddscertifikat

Fallskyddsutbildning Malmö består av video blandat med text där alla avsnitt har professionella instruktörer med lång erfarenhet i fallskyddssäkerhet och tar med dig ”ut i verkligheten”. Vi kommer att gå igenom de lagar, regler och normer som gäller för att arbeta på över 2 meters höjd.

Du behöver inga förkunskapar för att genomföra Fallskyddsutbildning Malmö. I slutet av utbildningen finns ett kunskapsprov. När utbildningen är godkänd kan deltagaren få ett intyg i form av ett plastkort eller att kompetensen registreras på ID06.

linor, fallskyddssele, byggnadsställning, förankringspunkt
onlinekurs
förankringspunkter

Arbete på höjder och vikten av personlig fallskyddssäkerhet i Malmö

När vi arbetar med våra dagliga rutiner är säkerhet en viktig aspekt av våra liv som aldrig får tas för given. I byggbranschen och andra arbetsmiljöer där människor måste arbeta på höjden eller använda stegar är personlig fallskyddsutrustning avgörande.

Nyckelkomponenter och krav för personlig fallskyddssäkerhet

Arbetsmiljöverket har föreskrifter för att hålla arbetare säkra från fallrisker på arbetsplatser. Här kommer vi att titta på personlig fallskyddssäkerhet och krav som ställs för att skydda arbetare. Personlig fallskyddssäkerhet avser användning av säkerhetsutrustning för att förhindra fall vid arbete på höjden. Nyckelkomponenterna för personlig fallskyddssäkerhet är kroppsselen, linor och ankarpunkt. Kroppsselen bärs av arbetaren och fästs vid linan för att förhindra att de faller. Linor fästs sedan vid en förankringspunkt som är tillräckligt säker för att hålla arbetarens vikt.

Arbetsmiljöverkets Krav för säker användning av personlig fallskyddsutrustning

För att säkerställa att arbetare är säkra när de använder personlig fallskyddsutrustning har Arbetsmiljöverket fastställt krav som måste följas. Det första kravet är användning av godkänd utrustning. Arbetare måste använda utrustning som uppfyller säkerhetsstandarderna som fastställts av Arbetsmiljöverket. Utrustningen måste också inspekteras regelbundet för att säkerställa att den är i gott skick. Det andra kravet är valet av rätt utrustning för jobbet.

Betydelsen av rätt utbildning och implementering av räddningsplan i Malmö

Olika jobb kräver olika personlig fallskyddsutrustning. Arbetsgivare måste se till att arbetarna använder rätt utrustning för jobbet för att minimera risken för skada eller dödsfall. Det tredje kravet är korrekt utbildning. Arbetare måste utbildas i korrekt användning av personlig fallskyddsutrustning. Utbildningen bör inkludera hur man tar av och på utrustningen på rätt sätt, hur man inspekterar den och hur man använder den i händelse av ett fall. Slutligen måste arbetsgivare implementera en räddningsplan i händelse av ett fall. Vid fall ska arbetare räddas så snabbt som möjligt. Arbetsgivare måste se till att de har en räddningsplan på plats, och arbetarna måste utbildas i hur de ska reagera i händelse av ett fall.

Personlig fallskyddssäkerhet väsentlig för att hålla arbetarna säkra i arbetsmiljöer där de arbetar på höjder eller använder stegar. Arbetsgivare måste tillhandahålla rätt utrustning,
välja rätt utrustning för jobbet, erbjuda utbildning och genomföra en räddningsplan vid ett fall. Genom att följa dessa krav från Arbetsmiljöverket kan arbetare känna sig trygga och säkra när de utför sina uppgifter.

fallskyddssele, förankringspunkt
Foto: Tanja Chernykh